Skip to content

TALLERS1

 

    Vimbodí és un poble lligat a la història del vidre i de la sarga i d’aquí neix la col·laboració entre el Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet i Anna Sínia.

     Aquest és el calendari anual on podràs trobar una gran varietat de tallers de cistelleria que faig a Vimbodí cada mes.
     Si per altra banda ets un grup de persones, Ajuntament, Associació, Centre Cívic, … i tens ganes de fer alguna activitat cistellera, em puc moure per tot el territori per portar els teixits naturals allà on sigui necessari.
     Quan t’apuntes a un taller de cistelleria has de pensar que contribueixes a mantenir viu un ofici que ha acompanyat a la humanitat al llarg de la història, que ha estat estretament lligat a les civilitzacions d’arreu del món i que actualment , a casa nostra, està en perill d’extinció. Participant als tallers no només t’enduràs la peça que elaboris sinó que t’emportaràs un bocinet del llegat dels nostres avantpassats.

TALLER D'INICIACIÓ A LA CISTELLERIA

Farem un cistellet de mèdula amb cul de fullola, és ideal per tenir un primer contacte amb la cistelleria i els materials naturals.

Dirigit a: totes les edats

VESTIM UNA AMPOLLA

Aprendrem a vestir una ampolla de vidre amb vímet, seguint les tècniques que utilitzaven antigament els sargaires en el vestit de garrafes. És ideal per deixar de fer servir les ampolles de plàstic i tenir la teva pròpia cantimplora de vidre vestida.

Dirigit a: més de 12 anys

CISTELL RODÓ

Aprendrem a fer un cistell de cul rodó, utilitzant les eines i tècniques que ja es feien servir antigament. Ser coneixedors d’aquest saber fer és imprescindible per mantenir viu l’ofici de cisteller/a.

Ideal per tenir una peça que ens acompanyarà a collir cireres, plegar ous, … i que ens embellirà la casa.

Dirigit a: més de 12 anys

FRUITERA DE GINESTA

Farem una fruitera amb ginesta seguint la tècnica italiana per fer assecadors de tomàquets i figues. És ideal per usar de fruitera o centre de taula genuí i sostenible on la fruita aguanta més sense podrir-se.

Dirigit a: més de 10 anys

TALLER PARTICIPATIU DE CABANES SALVATGES

Farem una cabana amb materials naturals de l’entorn. És un taller ideal per fer en escoles i fires perquè pot participar molta gent i de totes les edats; el resultat és espectacular. Treballarem amb la tècnica del niu i el teixit aleatori que ens permet construir-la sense tenir nocions de cistelleria

Dirigit a: totes les edats